Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Router WiFi + Dysk sieciowy
Autor Wiadomość
gufer-posepny 


Auto: M50d
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sie 2007
Skąd: Łaziska Górne

Wysłany: |13 Maj 2018|, 2018 18:46   

w mikrofalówce
_________________
W nocy wszystkie BMW są czarne ...
 
 
krzyhoo 
FST Member



Auto: Focus 2006 Duratec-16V Ti-VCT
Wiek: 47
Dołączył: 01 Cze 2005
Skąd: Poznań
Wysłany: |13 Maj 2018|, 2018 19:23   

Właśnie sprawdziłem kanały - mam czyściutkie (moje sieci to Milka i Natalka)

_________________
były:
Milka 95' 2.0 16V sedan
Black Betty 90' 2.0 DOHC sedan
Taunus 82' 1.6 w automacie :)
-------------------
 
 
 
pablo19 
Tropiciel



Auto: '89 12V :P NO LPG
Wiek: 35
Dołączył: 14 Mar 2005
Skąd: Warszawa
Wysłany: |14 Maj 2018|, 2018 09:42   

Bierz soft od Cezarego, w razie czego to jest człowiek cierpliwy i tłumaczy do upadłego :)
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=5523
Rozumiem, że na kablu internet Ci śmiga?
_________________
były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team
Ostatnio zmieniony przez pablo19 |14 Maj 2018|, 2018 09:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Aro 
FSTMember020



Auto: 2 x 2,9: 91/95; ASB/ASB; LPG/LPG; ghia/ghia
Wiek: 51
Dołączył: 06 Lis 2004
Skąd: Łomża
Wysłany: |14 Maj 2018|, 2018 17:06   

DANEK1403 napisał/a:
RT-AC1200G+
mam chyba odpowiednik z netisa - NETIS WF2880 AC1200 i nijak nie mogłem go skonfigurować pod kamery IP. Cierpliwości zabrakło i rzuciłem w kąt. Kumpel wziął, może on coś wykmini...
_________________
2,9 12V '91 sedan ghia ASB LPG "granatnik"
2,9 24V '95 sedan ghia ASB LPG "oczat"
 
 
 
DANEK1403 
DANIEL



Auto: Only DOHC
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sty 2013
Skąd: Jarosław
Ostrzeżeń:
 3/21/24
Wysłany: |14 Maj 2018|, 2018 17:46   

Aro napisał/a:
DANEK1403 napisał/a:
RT-AC1200G+
mam chyba odpowiednik z netisa - NETIS WF2880 AC1200 i nijak nie mogłem go skonfigurować pod kamery IP. Cierpliwości zabrakło i rzuciłem w kąt. Kumpel wziął, może on coś wykmini...

Aro ja mam ASUSa nie wiem co to za wynalazek zakupiłeś pierwszy raz na oczy widzę
_________________
Bob smakuje mdłym londyńskim kebabem
zrobionym przez koreańczyka
o blond włosach
noszącego damską bielizne...
 
 
 
Adam_2000 



Auto: Volvo S80, '07, 3.2 AWD, ASB-GT, LPG
Dołączył: 05 Maj 2005
Skąd: Łódź
Wysłany: |14 Maj 2018|, 2018 18:59   

Mogę tylko potwierdzić, że Asus RT-AC1200G+, to bardzo dobry sprzęt.
Postawiony jakieś 8 miesięcy temu, bez resetów i kombinacji działa. A transfery na AC sięgają 800Mb/s.
_________________
Istnieją dwa rodzaje ludzi: tacy, którzy myślą że władza działa w ich najlepszym interesie, oraz tacy którzy myślą
 
 
 
krzyhoo 
FST Member



Auto: Focus 2006 Duratec-16V Ti-VCT
Wiek: 47
Dołączył: 01 Cze 2005
Skąd: Poznań
Wysłany: |14 Maj 2018|, 2018 21:38   

pablo, net chodzi na obu częstotliwościach, i żeby nie naszło mnie na pomiary w ostatnim czasie to nic bym nie zauważył. Na kablu nie mam nic na stałe podłączone ale jak podłączyłem lapka to wyszło, że router daje na maxa bo miałem blisko 500/500 czyli tyle ile daje kablówka. Ale na WiFi 2.4 Ghz mam jakie 30/30 a na 5 Ghz 50/60. Ping był 2 a teraz poniżej 10 nie zejdzie. Świadom jestem, że nie osiągnę przecież tyle co pokazują fabryczne parametry ale po zakupie pomiary zrobiłem i jeszcze w tym temacie linki do nich aktywne są i nie rozumiem skąd taki potężny spadek. Mieszkania nie zmieniałem, router wisi w tym samym miejscu a ze sprzętu doszła tylko drukarka na Wifi.
_________________
były:
Milka 95' 2.0 16V sedan
Black Betty 90' 2.0 DOHC sedan
Taunus 82' 1.6 w automacie :)
-------------------
 
 
 
Adam_2000 



Auto: Volvo S80, '07, 3.2 AWD, ASB-GT, LPG
Dołączył: 05 Maj 2005
Skąd: Łódź
Wysłany: |14 Maj 2018|, 2018 22:12   

krzyhoo, a nikt Ci się nie dołączył na krzywego do sieci?
_________________
Istnieją dwa rodzaje ludzi: tacy, którzy myślą że władza działa w ich najlepszym interesie, oraz tacy którzy myślą
 
 
 
krzyhoo 
FST Member



Auto: Focus 2006 Duratec-16V Ti-VCT
Wiek: 47
Dołączył: 01 Cze 2005
Skąd: Poznań
Wysłany: |15 Maj 2018|, 2018 07:27   

Wgrałem sobie kilka dni temu aplikację na telefon, która pokazuje podpięte urządzenia - widzę tylko moje :/
_________________
były:
Milka 95' 2.0 16V sedan
Black Betty 90' 2.0 DOHC sedan
Taunus 82' 1.6 w automacie :)
-------------------
 
 
 
pablo19 
Tropiciel



Auto: '89 12V :P NO LPG
Wiek: 35
Dołączył: 14 Mar 2005
Skąd: Warszawa
Wysłany: |15 Maj 2018|, 2018 07:45   

Podłącz jeszcze na próbę jakiegoś super smartfona i tam sprawdź WiFi, bo może lapek zamula.
_________________
były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Copyright © by Ford Scorpio Team

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group